500.000 Zoom fiókot árulnak a Dark weben

500.000 fiókot árulnak egy a Dark weben található piactéren.

Támogass minket!

Noha a Zoom folyamatosan növeli a felhasználóinak számát, különösen a COVID-19 világjárvány idején, a videókonferencia-platformról számos panasz merült fel, elsősorban a magánélet és a biztonság kapcsán. A jelentések szerint több mint 500 000 Zoom fiókot kínáltak a sötét weben eladásra.

Még ennél is sokkolóbb, hogy az egyes fiókokat 1,25 amerikai dollárért árulják (kb. 5 sen malajziai pénznemben) vagy 6.250 dollárért, ha egyben vásároljuk meg őket. A kiberbiztonsági hírszerző cég, a Cyble  egy „orosz hangú személytől” vásárolta meg a fiókokat. 

"Folytatjuk a vizsgálatot, zároljuk a kompromittáltnak talált fiókokat, és arra kérjük a felhasználókat, hogy változtassák meg jelszavaikat, illetve  további erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy minél biztonságosabb legyen a szolgáltatás" - mondta a Zoom szóvivője.

A Zoom hírszerző cégeket is bérelt, hogy megtudja, ki felel a jelszavak eladásáért, valamint hogy milyen eszközöket használtak a jelszavak gyűjtéséhez. A vállalat egy meg nem nevezett társaságot is vizsgál, amely rosszindulatú programokat terjesztettek és így szereztek meg rengeteg fiókot.