XPG és a GIGABYTE - Elérték az Intel Z490 és az AMD B550 túlhajtási limitjét

Az ADATA gaming almárkája új partnerrel bővítette a DDR4 túlhajtással foglalkozó tesztelői programját.

Weboldal készítés kedvező áron!

A GIGABYTE-tal együttműködve az XPG Overclocking Lab (XOCL) képes volt az XPG SPECTRIX D50 DDR4 memóriamodul órajelét 4800MHz-re emelni a GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE alaplapján. A lenyűgöző eredményt követően az XOCL folytatta további XPG DDR4 moduljainak tesztelését más GIGABYTE alaplapokon is a hasonló eredmények eléréséhez.

Az alkalmazott XPG DDR4 modulok listája: SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 és GAMMIX D30, D10.

A használt GIGABYTE alaplapok listája: Z490 AORUS XTREME, AORUS MASTER, AORUS ULTRA, AORUS PRO AX, AORUS ELITE AC, AORUS ELITE, VIOSON G, valamint az AMD B550 AORUS MASTER, AORUS PRO AC, AORUS PRO és a VISION D.
A SPECTRIX D60G, D50, D80, D41 és a GAMMIX D30, D10 egyaránt kiváló minőségű chipekkel és hűtőbordákkal lettek felszerelve, remek jelintegritást, megbízhatóságot és stabilitást biztosítsanak. Továbbá támogatják az Intel Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0-át a gyors túlhajtásért és a nagyobb rendszerstabilitásért. A SPECTRIX D80 a világ első olyan RGB világítással rendelkező DDR4 modulja, amely egy hibrid folyadék és leghűtéses bordával rendelkezik. A hatékony hűtés érdekében nem vezetőképes folyadékkal feltöltött, hermetikusan lezárt folyadékcső és alumínium hűtőborda kombinációját alkalmazza.
A XOCL szorosan együttműködik az iparág különböző partnereivel, köztük a GIGABYTE-tal, hogy biztosítsák a termékek nagymértékű kompatibilitását több platformon is, valamint hogy megfeleljenek a játékosok, az esportolók és a technológiai rajongók igényeinek. 2018 májusában az XOCL egy folyékony nitrogénes hűtéssel ellátott konfigurációban az XPG SPECTRIX D80 RGB DDR4 memória modul órajelét 5531MHz-re emelte. 2019 májusában az XOCL 5738MT/s-os frekvenciát ért el a SPECTRIX D60G modulokkal, amellyel világrekordot döntöttek.


Forrás: XPG